Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Плотове и котлони за вграждане

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Никоя домакиня не може да изтрие от съзнанието си старите котлони за готвене. Днес, те са напълно заменени от изключително усъвършенствани модерни разработки, като любимият газов котлон обаче все още не губи популярността си, а само усъвършенства характеристиките си. Подобренията са разработени със съвсем прости цели: да улеснят и ускорят приготвянето на храната.

По-бързо и по-вкусно

По-бързо нагряване, равномерно затопляне от всички страни и оптимизиране на вкусовите качества. Съвременните ел котлони ни осигуряват всички тези предимства, заедно с програмируеми настройки за контрол, няколко степени на мощност, и няколко обособени готварски зони.

Сензорната система на управление - интелигентно проектиран контролен панел, замества ефективно механичните бутони и управлява полезните функции за бързо готвене и загряване. При някои от новите готварски котлони дори е възможно отделно управление на всяка зона за готвене, както и звукова сигнализация при различните готварски процедури.

Новото поколение електрически подложки в голямата си степен са моделите за вграждане. Вместо познатият уред с леко издигнат корпус и метален пръстен около него, модерните разработки са с плоска и идеално равна конструкция. Такава е и конструкцията на модерните индукционни котлони, които са известни със светкавичното загряване на съдът върху тях, без необходимо време за чакане и излишно изразходена енергия.

Сгответе няколко ястия едновременно 

В Най-Изгодно.БГ потребителите ще обновят кухненското си пространство с високофункционални плотове за вграждане на по-ниска цена в сравнение с тази в големите хипермаркети. Селекцията ни включва най-популярните производители на готварски уреди, които ще променят представите ви за добре приготвена и вкусна храна.

Изборът между единичен котлон, или плот с три или четири котлона се прави в зависимост от нуждите на кухненското помещение. Забелязва се тенденция към все по-активно оборудване с индукционен плот, и още повече с комбинираните готварски модели. Те включват няколко котлона с различен размер и начин на задействане, обединени в гладък плот от термоустойчив и лесен за почистване материал.

Плотове с обикновени чугунени подложки

Пригответе обядът и вечерята си едновременно, и спестете повече време за себе си. Комплектите от стандартен електрически котлон в няколко бройки, обединени в компактен удобен готварски плот, ви позволяват да се справите с няколко сложни кулинарни рецепти. 

За целта, в селекцията ни сме подбрали най-функционалните сред по-обикновените плотове за готвене. Изработени от устойчив бързонагреваем чугун с метална лайсна, те представят традиционният котлон за готвене в по-модерен вариант. Подложките за съдове в няколко размера, и комбинацията от  обикновен ел плоча с газови котлони обаче показва, че тези комплекти също са мултифункционални и достатъчно ефективни.

Върху тях се приготвят без проблем кулинарни специалитети с всякакъв произход, и то без опасност от пренагряване, изгаряне и залепване на храната. Основните им предимства? Изненадващо изгодна цена, спестена електроенергия и дългогодишна експлоатация. Обикновен готварски комплект котлони Bosch или комбиниран комплект Gorenje са в състояние да се справят с почти всяко вкусово предизвикателство.

Газови комплекти

Комплект с котлон на газ в няколко брой и размера е чест избор на домакините, които не обичат да губят време за готвене. Колекцията ни разполага с газови плотове Bosch, Gorenje и Teka, които организират от три до пет готварски зони с различна мощност на нагряване – всичко необходимо за стандартната домашна кухня.

Що се отнася до предимствата на тези продукти, те са подходящ комплект за всяка стандартна кухня с фурна. Готвенето се случва сравнително бързо, а опасността от инцидентното изтичане на газ не съществува при моделите в селекцията ни – почти всички плотове са с автоматично спиране на газта след изгасване на пламък.

Комплектите с газови котлони са с доста приемлива цена. Плотовете са с механични регулатори на нагреваемата мощ, изработени от висококачествен чугунен материал. Немският лидер Teka представя комплект от модерни газови плотове от чугун, монтирани върху поставка от темперирано стъкло. Тя е добър пример за предимството на стъклокерамичните готварски уреди – то е не само естетическо, но и функционално.

Стъклокерамиката – новата епоха в готварството

Стандартният керамичен котлон изглежда много по-различно и далеч по-красиво от по-старите чугунени модели. Той е напълно плоска и гладка плоча с различен размер, обикновено в кръгла форма, съответстваща на готварски съд. Нагряването е резултат от няколко типа нагревателни системи. Едната представлява вграден под лъскавата плоча, спираловиден механизъм HiLight. Той извежда топлина към повърхността на плочата, а тя затопля съдът върху нея.

Тези модерни електроуреди обикновено са керамични вградени котлони. Въпреки че активирането им е сравнително бавно, те са доста мощни. Освен това, всички керамични подложки за готвене са проектирани така, че насочват топлината само към съдовете върху тях. Нагряването не излиза извън рамките на маркираната плоча за котлон, което спестява огромен процент електроенергия.

Лъчева HiLight плоча

Каталогът ни разполага с няколко модела стъклокерамичен вграден плот. Те работят с от две до четири готварски зони, всяка от които е със самостоятелно управление. Предимствата на комплект с такива вградени поставки за готвене излизат далеч извън елегантната визия.

С високотехнологичен керамичен плот с марка Gorenje например, ястията никога не изгарят. Регулиране на нагревателната мощ (“BoilControl”) и прекъсване на  термичната обработка (“StopGo”) позволяват извършване на множество други дейности по време на готвене. StayWarm пък ще поддържа храната ви топла, докато се почувствате гладни.

Селекцията ни котлони с ниски цени е толкова атрактивна тъй като в нея ще откриете страхотни керамични плочи на цени, които ще ви изненадат. Лъскав плот тип  “домино “ с две зони за нагряване от марка Samsung привлича с невероятно изгодната си за луксозни електрически плочи за съдове цени.  Моделите с HiLight технология и разширяема нагревна зона се предлагат на приблизително същата стойност.

Халогенен нагревател

Нагревателите с халогенна лампа, вградени в стъклокерамичен котлон за вграждане предоставят още по-голямо удобство при приготвяне на храна. Мощната крушка нагрява повърхността, докато тя достигне желаната температура, след което автоматично се изключва.

В магазина ни се откриват плотове със светлинна и звукова индикация на Текa и Whirpool, на минимална стойност, спрямо нормалните за стъклокерамичните ел готварски плочи цени. Те са с няколко отделения, като при някои от плотовете се комбинират една разширена и две стандартни.

Потребителите могат и да направят по-ефективен избор с единичен керамичен плот, маркиращ готварските процеси чрез вградена светлина. Каталогът ни предлага този котлон на цена, по-ниска дори и от обедното меню в някои ресторанти. Поставяйки го в кухнята си, ще можете да се радвате на точно толкова вкусна храна всеки ден.

Съчетанието от стъклокерамични халогенни и газови подложки за вграждане, образува плот с енергоспестяваща функция, приготвяне на храна чрез два типа нагряване, в зависимост от особеностите на ястието. Този тип комбиниран плот за вграждане е предназначен специално за вас, ако обожавате готвенето, познавате тънкостите му, и искате да се възползвате от най-съвременната техника за целта.

Въпреки изключителната си ефективност, светлинната индикация обаче не повлиява на стандартните за керамична електрическа плоскост цена. Както споменахме, в селекцията ни те дори се предлагат срещу прекалено изгодна сума. 

Всички стъклокерамични готварски плотове, включително и с включен газов котлон за вграждане, са оборудвани със сензорни бутони и дори LED дисплей с цифри и символи, обозначаващи всички параметри и процеси на уредът по време на готвене.

Стилната дизайнерска визия впечатлява от пръв поглед, но потребителите са изненадани, когато открият, че тя е и изключително лесна за почистване. Повърхността е с гладък гланцов слой и се почиства само с избърсване. Единствената “червена лампичка“ предупреждава за риск от надраскване с груб материал или абразивен препарат.

Индукционни модели – вкусно меню за броени минути

Високофункционалният индукционен котлон е “последната дума” на електроуредите за готвене. Загряването става чрез бобина с висока честота, която излъчва силно електромагнитно поле и загрява повърхността на почти светкавично. Те също представляват кръгла и гладка стъклокерамична плоча и концентрират топлината си в точно определени рамки, но разполагат и с няколко други съществени предимства.

Вградените в стъклокерамичен плот котлони от този тип никога няма да изгорят вас или ястието ви. Те поддържат постоянна хладна повърхност на покритието, поради свръхмощното и бързо загряване, и многобройните автоматични настройки, с които са снабдени. Модерните индукционни плочи за вграждане с цени, значително надвишаващи плотовете с обикновени керамични плочи, при нас можете да откриете с двойно намаление.

Индукционните плочи

Стандартната за индукционен котлон цена винаги е повишена,  но стойността й варира при отделните марки. Каталогът ни представя най-функционалните индукционни плотове на пазара. Bosch, Teka и Smeg предоставят ново поколение продукти, съответстващи на високите технологии.

Немците от Bosch изграждат плотове със стандартни и векторни готварски зони. Стандартното отделение за готварски съд се затопля само в границите на описаният диаметър. Векторната зона пък е доста обширен участък, който се нагрява в цялото си пространство и осигурява възможност за обединяване  на две области в една.

Ако ви е необходим свръхмодерен готварски плот за професионални цели, ориентирайте се именно към просторните индукционни плочи с марка Bosch. При тях готвенето няма граници и се случва за минути. Шест готварски зони, сензорно управление, куп програми за контрол на температурата и процесът на пържене, печене или варене. Плотът върши всичко вместо вас, а вие консумирате.

Teka също прибягва до увеличаване площта, като създава индукционни плотове с 30 % повече пространство на вградените плочи. Патентованата технология за плот с една голяма и няколко по-малки зони наблюдаваме и в тази категория. Иновативният плот с индукционен котлон е на цени, по-достъпни в сравнение с тези, които ще ви предложат в големите хипермаркети.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ