Кухненски мивки за вграждане

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Високофункционалната мивка за кухня е задължителен детайл от обзавеждането. Стъпките при приготвянето на храна са пряко свързани с нея – готвенето задължително започва с измиване на всички продукти, които ще използваме. Въпреки че повечето домакини отдавна разчитат на услугите на миялна машина, за бързото почистване на някои съдове по време на готвене отново се прибягва до услугите на мивки за кухня.

Обикновено, мястото на стандартните мивки е в работния плот на кухненският шкаф, а големината и формата им се срещат в разнообразни варианти. Основните функции на този компонент задават и параметрите му. Модерните умивалници за кухни са от материал, устойчив на нагряване, надраскване и други механични въздействия, който не образува ръжда и корозия. Той трябва да реагира добре при нанасяне на химични съединения и агресивни киселинни разтвори, тъй като лесното почистване е огромно предимство.

Повечето от съвременните кухненски умивалници се изработват и с прекрасна елегантна визия. Потребителите могат да закупят модели в различно цветово разнообразие и интересен дизайн, които съживяват интериора на всяка кухня. Мивките може да се състоят от корито, сифон и отвор за смесител, но и да са мултифункционални модели с две корита, или корито и страничен работен плот. Към много предложения са включени и аксесоари, като тавичка за отцеждане, вграден дозатор за сапун и дори дъска за рязане.

ТЕКА – най-добрите в бранша

Магазин Най-Изгодно.БГ предлага огромно разнообразие умивалници за вграждане в кухненски шкаф, както и класически модели за горно вграждане или на нивото на плота. При изграждането на дизайнът им е дадено предимство  на функционалността. Сред предложенията се срещат стандартни и ъглови модели с различна форма и размери, с едно или две корита с различна дълбочина, гладки и оребрени плотове (отцедници), и разцветки в приятни тонове. Разполагаме с разнообразен дизайн на умивалник за вграждане под плот.

Описаните модели са кухненски мивки Тека – марка с традиции и с доказано име в обзавеждането за кухня. Най-голямото им предимство и запазена марка е антибактериалното покритие на повърхността, което отблъсква неприятните и опасни маслени петна.

Същевременно, то е изключително лесно за почистване при нужда, тъй като не се уврежда от агресивни почистващи препарати. Т.нар. “термичен шок” не може да засегне никоя мивка Тека, нито пък ръждата и корозията. Подбраните от компанията материали запазват текстурата си дори и при много високи температурни амплитуди.

Инокс (неръждаема стомана)

Иноксът е сред най-предпочитаните материали за изграждане на мивки Тека. Материалът е изграден от стомана и малък процент хром. Хромът има свойството да се свързва с кислородните молекули на атмосферния въздух. Резултатът е защитено от пораженията на влагата покритие, което няма да пострада от ръжда или корозия.

Също така, иноксът е с функция за самоизгражда след механичен дефект, което определя дългият му експлоатационен живот. Това е сериозна причина изградените от този материал мивки за кухненски плот да са на сравнително висока цена. Нашата селекция обаче ще ви изненада със сумата, която предвижда за тези продукти. Тук ще откриете единствено мивки за кухни с цени, значително по-ниски от тези в големите хипермаркети.

Каталогът ни разполага с иноксови кухненски мивки на много изгодни цени, предназначена за вграждане на различна позиция в плот на кухненски шкаф. Сред моделите се срещат подходящи размерите и дизайн за абсолютно всякакъв тип кухненска мебел. Единично кръгло или правоъгълно корито, с или без отвор за смесител е по-обикновената конструкция. Коритото е с различни размери, сифон, преливник и клапан с цедка.

По-красивите варианти на иноксова кухненска мивка са и многофункционални. Към коритото е добавена гладък или релефен страничен плот, който се използва за отцеждане, поставяне на различни инструменти и продукти. Модели като Stena 45 E предлагат не само интересен ъглов дизайн, но и включени аксесоари. Магазинът ни предоставя и много варианти на двукоритна мивка за кухненски плот на изненадващо ниски цени, също от иноксов материал.

Коритата са с еднакъв или различен размер и форма. Специално за кухни на заведения за хранене с усилена дейност, са предвидени умивалниците с две корита и страничен плот към тях. Иноксовите мивки на ниски цени се предлагат в характерният за материала сребрист цвят, но и в бледосин или сивосин оттенък. Аксесоарите към него са дозатор за сапун, отцедник, дъска за рязане и дистанционно копче за автоматичен клапан.

Сред иноксовите модели се среща и модел с отцедителен плот от красиво и много здраво темперирано стъкло със скосяване в ъглите. Млечнобелият цвят контрастира със сребристото корито и се съчетава чудесно със същият модел готварски плот. Повърхността не допуска проникване на замърсявания, като те се премахват лесно само с едно избърсване с влажна гъба. Този модел разполага с готово пространство за смесител и автоматичен клапан- Неслучайно се отличава с една от най-високите за мивка за кухня цена.

Синтетичен гранит

Този вид технически камък е изключително предпочитан за умивалник. От синтетичният гранит, наричан още композитен, се изработват впечатляващи визуално Teka мивки, с един от най-ефектните и привлекателни нюанси – бял, ванилов, бежов, слонова кост, шоколадов, наситено черен. Дизайнът отново включва модели с единично и двойно корито, с автоматичен клапан, преливник, сифон, и с или без отвор за смесителна батерия.

Селекцията ни предлага този тип умивалници за кухненско пространство на по-високи цени от иноксовите, заради особеностите на материала. Кухненските Тека мивки са изделия от тегранит – камък от 80 % гранит, съчетан с втвърдена смола и оцветен с различни пигменти. Той е изключително устойчив на удари, тежест и надраскване и отблъсква маслените отлагания. Пръските вода не въздействат върху наситените цветове, нито силните UV лъчи или почистващите препарати.

Изградените от синтетичен гранит модели на Teka са на по-висока в сравнение със стандартните за кухненски умивалници цена, и защото имитират прекрасно текстурата на естественият камък. Коритата са с различен брой, дълбочина и размери, а към някои умивалници се предлагат и прекрасна кристална дъска за рязане. Двукоритните мивки за вграждане за кухня, разбира се, са с привилегии сред останалите.

Мелница за хранителни отпадъци

Освен кухненски умивалници за вграждане, каталогът ни предоставя изключително полезен продукт за удължаване животът на кухненското мивка и състоянието на отвеждащите течностите тръби. Това е дробилна камера за смилане на хранителни остатъци, каквито често попадат в сифона при измиване на съдовете. Продуктът е предназначен за монтаж към умивалници с автоматичен клапан.

Мелницата се задвижва с двигател и се състои от шумоизолиращ блок, неподатлив на корозия. Той се предлага с дистанционен пневматичен бутон и сифон, като гарантира надробяване на по-едрите хранителни компоненти до миниатюрни размери, които не мога да увредят каналите на умивалника. Предлага се на нормалната за кухненска мивка цена.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ