Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Телевизори

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

В ерата на технологиите се предлагат всевъзможни уреди за забавления -  смартфони, таблети, игрови конзоли, 3D очила за виртуална реалност. Всички изброени „хай тек“ средства осигуряват, незабравими, запомнящи се емоции, но преди тях се нарежда телевизорът.

Най-важнoто, което трябва да знаем за избора на телевизор :

Всеки от нас след дългия работен ден обича да се настани удобно и да гледа любимото си предаване, сериал или просто да се осведоми от новинарската емисия. Не са малко и заклетите „геймъри“, а за тях няма, нищо по-релаксиращо от възможността да изиграят следващото ниво на любимата си игра.

След толкова много изброени аргументи, следва да си зададем въпроса: Кой е подходящият телевизор за мен? Няма универсално решение за всеки дом и всеки телеман, затова ще се постараем в детайли да ви дадем отговора на този въпрос, посочвайки 5 ключови фактора:

Първо: резолюцията

Резолюцията представлява броят пиксели, изобразяващи се в хоризонтална и вертикална посока. Пиксел е най-малкият елемент, изграждащ дадено цифрово изображение. Той е много малка точка с променлив цвят и яркост. Колкото е по-голяма е резолюцията, толкова по-детайлна ще бъде картината, т.е ще виждате дори миниатюрни елементи от изображението.

Съвременните HD телевизори биват HD Ready и Full HD. Първите имат резолюция от 1366 x 768 пиксела и се изискват за възпроизвеждане на 720p картина. Вторите Full HD са с по-висока резолюция 1920 x 1080 пиксела и могат да показват 1080p картина.

Ultra HD и 4K. Ultra HD резолюцията е точно четири пъти по-висока от Full HD – 3840 x 2160 пиксела. Това означава по-детайлна картина и повече нужни ресурси за нейното изобразяване. 4К моделите се справят доста добре с изобразяването на HD и Ultra HD съдържание.

HDR технологията предоставя невероятни нива на визуална точност и е застъпена в последните модели телевизори. Както при снимките, HDR видеото увеличава диапазона на светлите и тъмни нива на спектъра, добавяйки повече детайл и при двете.

Второ: технологията на изработка

Съществуват различни технологии на изработка на екраните на съвременните телевизори,  използващи течни кристали или светодиоди. Масово известните днес технологии са :

LED – Това е най-старата и най-евтината за производство технология. Течните кристали дават цвят, но за да го видите, е нужно допълнително осветление. В лед моделите за целта се използват светодиоди, за разлика от още по-стария тип дисплеи LCD - там лампите са флуоресцентни. По този начин се получават по-контрастни изображения, по-ярки цветове, както и по-близък до истинското черно цвят.

OLED - използват органични светодиоди, но за разлика от лед телевизорите, нямат допълнително лампи, а всеки пиксел се осветява сам, което има много предимства. Панелът, съответно телевизорът, е още по-тънък, в сравнение с LED технологията. Заради отделното осветяване на всяка точка, е възможно да се получи истински черен цвят, тъй като пикселът е изцяло тъмен. Това не би могло да се постигне от лед-овете, където винаги има фоново осветление. 

Всичко звучи прекрасно, но OLED телевизорът идва с твърде висока цена, защото технологията е още сравнително нова, но и основният им размер е по-голям – започва от 55 инча. Това, не бива да ви притеснява, защото на нашият сайт можете да откриете OLED телевизори на изкушаващо ниски цени.

QLED технологията може да се нарече последният „писък“ в света на телевизията, разчупваща представата ни за стандартен плосък, правоъгълен екран. Представена от Samsung ,тя оставя OLED на по-задни позиции, защото амбициозният бранд желае да изпъкне с нещо иновативно.

Първото, което ни прави впечатление е Q-то пред LED. „Q“ идва от (quantum dots) – миниатюрни нанокристали, съставящи панела на монитора. Те пресъздават напълно реалистично черния и белия цвят, и имат дори по-голяма яркост от OLED приемниците. Смята се, че имат и по-дълъг живот от тях и предлагат  максимално широк зрителен ъгъл.

Единственият им недостатък е ,че не могат да постигнат тънкостта на OLED телевизорите. Може да се сдобиете с телевизор с извит монитор на марката Samsung на изгодна цена в сайта ни.

Три: особености на екрана

Колко голям да бъде екранът - 27-инчов, 32-инчов, 42-инчов, 55-инчов и т.н. Инчовете измерват диагонала, т.е. разстоянието от горния ляв ъгъл на активната част на дисплея към долния десен ъгъл. Избирайки големината на екрана, преди всичко трябва да се има предвид размерът на стаята, където ще стои уредът.

От размерите на помещението ще зависи и диагоналът на монитора. Инчовете варират от 32 до 90 и биха задоволили и супер претенциозния потребителски вкус. Оптималният вариант за съвременно жилище е 42-47 инча, пасващи идеално във всекидневна и трапезария.

Плосък или извит екран е въпросът, който трябва да си зададете, избирайки между разнообразието от телевизори. Твърди се, че извитият дава по-добро възприемане на изображението, защото всички точки от него се намират на еднакво разстояние до зрителя. Но за да получите такова възприятие, е необходимо да сте седнали точно пред центъра му.

плосък или извит телевизор

Плоските монитори „улавят" повече от околните отражения и се увеличават шансовете един особено ярък обект, като прозорец например, да се отрази в екрана на любимия ви уред. Извитият тип намалява отраженията и смущенията, получаващи се от наличието на източници на светлина. Така се предоставя по-чиста картина и се елиминират разсейващите обекти, отразяващи се в монитора.

плоски телевизори

Недостатък на извитият дисплей е, че увеличава дълбочината на приемника, което също трябва да се съобрази, особено ако ще се монтира на стена. Казано накратко, извитият телевизор заема повече място от плоския, но елиминира отраженията и смущенията, попадащи от странични фактори. Не можем да пренебрегнем факта, че QLED има футуристичен и елегантен дизайн, разчупващ напълно представите ни за телевизор.

Четири: с операционна система

Днес разполагаме с няколко основни операционни системи,използвани от новите телевизори: WebOS в LG, Tizen - Samsung, Firefox OS - Panasonic, и естествено имаме Android TV. Разработената от Google OS си има своите предимства и недостатъци спрямо всяка една от горепосочените операционни системи, но тя безспорно е лидер.

смарт телевизори

Моля, не подценявайте и останалите операционни системи. Те имат също толкова функционален и интересен интерфейс, колкото Андроид. Изборът на операционна система, не бива да ви притеснява, защото всяка една OS е създадена за максимално улеснение и гарантирано забавление.

Ако, не търсите смарт телевизор, може да си закупите такъв с обикновено и опростено меню. В случай че изпитате затруднение, можете да разчитате на нас за професионален съвет. Умните телевизори предлагат разнообразни и мултифунционални опции за комуникация, затова ще ги разгледаме малко по-подробно:

Изходи за допълнителни устройства и Wi-FI

изходи на телевизор

На примерното изображение са дадени видове интерфейси за връзка на телевизорите с външни устройства - цифрови приемници, хард дискове, флаш памети, мобилни телефони, аудио системи. Сред тях са:

Common Interface - стандартът позволява поставяне на модулна карта (на вид е като дебитна) в слота, предоставена от доставчика на телевизионни услуги. Предимството на модулната карта е, че отпада нуждата от допълнителен цифров приемник (декодер).

HDMI 1 и HDMI 2 – представляват интерфейси за мултимедия с висока детайлност, осигуряващи връзка между всяко дигитално устройство с подобен интерфейс. Такива устройства са ДВД системи, лаптопи и телевизори.

DIGITAL AUDIO OUT/IN - при (OUT-изход) можете да слушате звука на тв-устройството на свързана система за домашно кино с цифров вход. Другата разновидност (IN-вход), подавате входен звуков сигнал от външно устройство, използващо говорителите на вашия телевизор за възпроизвеждане на звука.

USB - чрез него е възможно флашки и други устройства директно да се включват към телевизора, като техните особености и характеристики се разпознават автоматично.

Стерео жак – той служи за свързване на слушалки към уреда.

SCART –  старoмоден стандарт интерфейс, свързващ декодери и плеъри от минало поколение.

TV ANTENNA - телевизорът получава директен сигнал от антена или декодер.

SATELLITE – входен сигнал към уреда от сателитен приемник.

Wi-FI - Умните телевизори използват директно връзка с кабел, ако нямат вграден Wi-Fi, за да се свържат към домашната мрежа за достъп до интернет. Телевизорите и главно премиум сегмента на марките Samsung, Sony, LG, Philips , разполагат с безжична връзка. Интернет комуникацията дава възможност за гледане на филми, видео клипове и четене на статии.

Важната пета позиция е за цената

Цената е сериозен фактор, определящ избора на телевизор. Различните модели – LED и смарт телевизори, се движат в различни ценови диапазони. Стойността на предпочитания модел трябва да бъде съобразена с бюджета на домакинството и да не води до неговата несъстоятелност.

Цялата гама телевизори, предлагани в сайта nai-izgodno.bg са винаги с актуално ниски цени и с различна функционалност. Винаги можете да бъдете сигурни, че ще получите желания от вас модел изгодно на реалната му пазарна цена. Имате възможност да филтрирате прегледа, оставяйки само уредите, чиято стойност отговаря на бюджета ви.

Заключение

Преминахме през пет етапа, касаещи избора на телевизор, стараейки се максимално да ви запознаем с тяхната специфика. Основните аспекти, нуждаещи се от специално внимание са: резолюция, технология на изработка, големина на екрана, операционна система и цена.

От сайта nai-izgodno.bg изключително много държим нашите клиенти да бъдат подробно информирани за продуктите, които предлагаме. Стремим се да предоставим разнообразен асортимент от стоки и уреди за дома, и по този начин да спестим време и излишни разходи на нашите потребители.