Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Скенери

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Най-изгодно бг ви представя богатата си колекция от скенери. Тук са представени най-новите разработки при тази група периферни устройства за персонален компютър. Можем да предоставим портативно сканиращо устройство за документи, както и превъзходен настолен вариант, подходящ за всяко учреждение и офис. Общото звено между различните модели е невероятно достъпната им цена.

Свойства и принцип на работа

Добре познатият ни днес скенер се използва за пренасяне на графична информация върху персонален компютър или друг вид компютърна техника. Скенерът използва принципа на оптическото заснемане на изображения, намиращи се върху хартиени копия и фотофилми. За работата си използват сканираща глава, обхождаща всяка точка на изображението. При заснемане, главата кодира цвета и тоналността в числена форма.

По вид, съвременните скенери биват цветни и монохромни ( черно-бели). Втората разновидност са по-достъпни като цена и много удачен вариант, когато ще бъдат използвани единствено за сканиране на печатан текст. Добър цветен скенер, какъвто ще ви предложим на супер изгодна цена има капацитет за разпознаване на повече от 16 милиона цвята.

Управлението на скенера се осъществява от специален интерфейс под формата на платка, монтиран в един от слотовете за разширение на персоналните компютри. За сканирането устройствата използват специален софтуер, приложим във всички модели и марки компютърна техника. Спрямо принципа им на работа, скенерите биват: ръчни, барабанни, настолни, плоски и скенери за диапозитиви.

Приложение

Съвременният скенер за компютър не е лукс, а елементарно допълнение към домашното и офисното PC устройство, позволяващо преместването на изображения от материалното измерение към виртуалното пространство. То, разбира се е най-полезно на местата, където ежедневно се обработва информация – офиси, учреждения, банкови институции и др.

Особеност на скенера е способността му да превръща триизмерни обекти в двуизмерни изображения. Скенерът може да прехвърли на монитора на вашия компютър рисунки, снимки, страници от книги и дори предмети, например монети. Ако разполагате с цветен модел, изображението ще бъде отразено в цялата му цветова автентичност.

Като принцип на работа скенерът напомня за добрата стара ксерокс машина. Той също прави цифрово копие на документи, преобразувайки изображението в електронен формат, който по-късно може да бъде обработен и редактиран. Всяко сканирано изображение би могло да се запази като файл и впоследствие да се обработи посредством различни графични програми - Рaint, Photoshop, Corel-Photo и др.

Скенерите днес се предлагат със софтуер за графично разпознаване на символи, притежаващ свойството да конвертира сканираните изображения във текстова форма. Полученият текст може да се вмъква в текстообработващи програми и таблици, където също е възможна и последващата му редакция.

Какво ви предлагаме?

Сред скенерите ни ще откриете както ръчни, така и настолни устройства. Всеки уред се отличава с функционален дизайн, висока производителност и вече – компактно тяло. Няма да бъде разхищение на пространство ако добавите и това допълнение към своето важно офис оборудване. Предвид ниската цена на всеки наш скенер, няма да бъде разхищение и на финансови средства.

От каталога ни можете да си изберете цветен скенер на марките: Brother, Canon, Epson, Fujitsu, HP и Xerox. Имате възможност да избирате дори според цвета на панела, което определено няма да е грешка, тъй като всички модели имат богат набор от функционалности. Но пък ще имате възможност да присъедините устройството към останалата си офис техника, залагайки на черно, бяло, сиво и комбинации – бяло и черно, черно и сиво и т.н.