Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Монитори

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Най-изгодно ви дава неограничен достъп до качествени монитори за компютри на супер изгодни цени. Продуктите, застъпени в настоящата категория ще отговорят на нуждите и изискванията на широк кръг потребители – геймъри, уеб дизайнери и хора, които просто обичат да се забавляват на персоналния си компютър.

Как да изберем подходящия?

В случай че и вие, както болшинството хора обичате да прекарвате времето си взирайки се в монитора на компютъра, то обезателно да изберете нещо добро. При избора на монитор е важна не само неговата цена, обаче. Има толкова много аспекти, с които трябва да се съобразите, че ако сте лаик, е възможно да се объркате тотално. Затова ние сме насреща да ви насочим към ключовите фактори.

Преди да започнем с представянето на отделните характеристики на PC мониторите, ще вмъкнем набързо едно важно условие – съвместимостта на свързване между компютъра и устройството за визуално възпроизвеждане на графичното изображение подадено от него, тоест вашият нов монитор.

Нужно е да проверите кои са наличните портове за свързване на PC устройството, след което да се уверите, че портовете следват същия стандарт и при монитора. В противен случай ще ви е нужен адаптер или друг вид преходен кабел. Различните видове портове биват:

  • Video Graphics Array (VGA) – този изход е наличен предимно в евтините системи и бизнес клас лаптопите. Знайте, че служи единствено за пренос на видео сигнал, но не и на аудио;
  • Digital Visual Interface (DVI) – това е подобрената, цифрова версия на VGA. Също пренася само видеоизображение, но не и аудиосигнал;
  • High Definition Multimedia Interface (HDMI) – често използван и удобен тип порт. HDMI е цифров стандарт, служещ за пренос на аудио и видео-сигнал. Ако вашият монитор за компютър е с вградени високоговорители или жак за слушалки, няма нужда от отделна аудио връзка;
  • USB-C и Thunderbolt 3 – нов и все още малко използван стандарт. По-новите лаптопи, използващи стандартен USB-C (обратимо овално, а не правоъгълното свързване на USB-A), също могат да изпращат видео и аудио през интерфейс, наречен Thunderbolt.

И така, нека изберем правилния монитор, обмисляйки следните фактори:

Големина и дизайн на дисплея

Размерът на екрана е личен избор и един от факторите формиращи цената. По-големите дисплеи са подходящи за графични цели: гледане и редактиране на видео, фотография и игри с интензивна графика – т. нар.геймърски монитори. Ако работите на компютъра, ще установите, че по-големите и мултисегментни дисплеи осигуряват по-висока продуктивност. Всичко над 34 инча е твърде голямо за бюро и гледане от стандартно разстояние.

Дизайнът е ключов аспект при съвременните монитори за компютри. Новите модели са изключително стилни, а също и по-удобни с тънката си рамка опасваща матрицата. Така мониторът улеснява фокусирането върху изображението, без погледът да се разсейва от ненужни компоненти. Дизайнът разглежда и устойчивостта. Масивната стойка не позволява местене на екрана, когато плотът бъде разклатен.

Резолюция и тип на панела

Разделителната способност на монитора се отнася до общия брой пиксели, изразен като сбор от хоризонтални и вертикални линии. Стандартният размер на резолюция от 1920 × 1080 всъщност включва над два милиона индивидуални пиксела на дисплея. Дори смятаните за евтини монитори днес използват стандартния формат, обозначен като "1080p". Тази резолюция използват и болшинството LCD телевизори и много от телефоните и таблетите.

Модерните ЛСД панели могат да бъдат разделени на два основни типа дизайн: усукани нематични (TN) и  in-plane switching (IPS). Панелите LCD-IPS са много по-евтини за производство и следователно се влагат в по-евтини монитори за компютър.LCD-IPS панелите имат по-добро възпроизвеждане на цветове и ъгли на гледане, но и по-бавно време за реакция, което означава, че не стават за геймърски монитор.

Съществуват и вертикално подравнени (vertical alignment) лсд панели (LCD-VA). Този нов дизайн има за цел да комбинира бързото време за реакция на TN с по-висококачествените цветове и ъгли на наблюдение на IPS. OLED панелът пък става все по-популярен при телефоните и телевизорите. Невероятният му контраст и ярки цветове са привлекателни, но е твърде бавна реакция, за да мигрират към него компютърните монитори.

Честота на опресняване: Колко гладко е движението?

Честотата на опресняване определя колко гладко ще бъде движението, визуализирано на екрана, изразено в херца. Стандартът при LCD мониторите е 60 hertz, но геймърите предпочитат по-висока скорост на опресняване, осигуряваща по-плавна и по-динамична анимация и движение в игрите, когато компютърът е достатъчно мощен, за да увеличи скоростта на кадрите).

Класифицираните като „геймърски” монитори са с по-високи цени и могат да достигнат до 120, 144 или дори 240 Hz. Някои монитори за компютър от висок клас дори имат функция, базирана на технология, позната като променлива честота на опресняване. Те са проектирани така, че мониторът да се опреснява с една и съща скорост на кадрите от системата и която и да е игра, която играете.

Защо да заложите на нашите предложения?

Ако търсите най-ниските за качествен монитор цени, значи сте попаднали на правилното място. Цената винаги е решаваща, когато купуваме модерна техника, защото дори нискобюджетните решения могат да се отразят на финансовото състояние на купувача със скромни доходи.

Освен че ви предлагаме последно поколение монитори на топ цена, ние сме правилният избор и по отношение на коректност и лоялност. Репутацията ни на безупречен търговец е непоклатима. Техниката ни е с отлично качество и придружена от задължителната гаранция, а удобната ни интернет платформа ви позволява да пазарувате лесно и бързо от уюта на топлия си дом.