Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Овлажнители и обезвлажнители за въздуха

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Най-изгодно.бг отдели специално място на уредите, спомагащи за поддържане на оптимална влажност в затворените помещения. Със своята колекция от овлажнители на въздух и обезвлажнители, ние ви даваме възможност да създадете здравословна и приятна атмосфера в своя дом, офис, работно и складово помещение.

Какво ви предлагаме?

Ако ви е нужен овлажнител за въздух на достъпна цена, това е мястото, където ще го намерите. Нашите овлажнители и обезвлажнители са дело на различни производители и с различен капацитет на абсорбиране и отделяне на влага. Цената им също е различна, влияейки се от редица фактори – марка, КПД, работни възможности.

Интересното както за овлажнителите, така и при включените в каталога ни обезвлажнители за въздуха е лесното им интегриране във всяко жилищно и което и да е друго помещение. За разлика от климатиците, те се състоят от едно единствено тяло, чиято позиция е вътре в самата стая, нуждаеща се от по-сух или по-влажен въздух.

Конструкцията на двата типа уреди е такава, че монтажни дейности са напълно ненужни. Купувайки обезвлажнител на топ цена от нашия онлайн магазин, не е необходимо да търсите монтажен екип, който да се наеме с монтирането на системата. Дори по-обемните ни модели са тип самостоящи. Тоест, стоят върху пода или върху различни компоненти от мебелировката, в зависимост от тяхната големина и тегло.

Тук ще намерите:

Продукти на водещи марки

Тъй като ролята на един овлажнител на въздуха е да осигури нужната степен на влажност в затворена среда, е изключително важно да се спрете на уред, произведен от утвърден производител. Решенията на непознатите марки е твърде вероятно да се окажат неефективни в изпълнение на основното си предназначение, а понякога е възможно и да бъдат опасни за здравето.

Ние предлагаме последните технологични решения на утвърдени брандове, познати навсякъде по света. Имате шанса да закупите много изгодно овлажнител/обезвлажнител с марка: Singer, Rohnson, Gorenje, Tesy, Midea, Lanaform, Arieli, Medisana. Всеки бранд има своя група почитатели сред потребителите с различни финансови възможности.

С различен капацитет на отдаване и абсорбация

В някои стаи, особено в тези, намиращи се на приземните етажи, влагата може да се окаже сериозен проблем. Редовното проветрение, и дори мощните отоплителни системи са недостатъчно средство за понижаване на влажността. В резултат се благоприятства развитието на плесени и гъбички, които са основен фактор за повечето респираторни и кожни проблеми.

Ако обитавате помещение с извънредно голям процент влажност, ще ви е нужен мощен обезвлажнител за въздух, с какъвто настоящата категория разполага. Такъв е моделът на Tesy – DHF 10 CEL с капацитет на извличане 10 л/24 часа при 80% влажност и температура от около 30 градуса. Имаме уреди с капацитет на абсорбация 18 и дори 20 литра на 24 часа за по-големи по площ стаи.

Полезното действие на предлаганите от нас овлажнители на въздуха е не по-малко впечатляващо. При уредите с по-голям резервоар капацитетът на разпръскване/овлажняване е 350 мл/час. Сухият въздух в помещенията през отоплителния сезон е доста опасен за здравето, а за хората, страдащи от астма, овлажнителят може да се окаже дори животоспасяващ.

Перфектна съвместимост с интериора

Избирайки някой от нашите овлажнители за стая, имате редкия шанс да се ръководите не само от техническите му характеристики, марката, цената и работните параметри, но и от неговия цвят. Нека домът ви не изглежда като болнична стая, в която интериорът е с минимално значение.

В цветово отношение даваме също богат избор от решения, за да не се налага да правите компромис между приятния облик на дома си и средата за живеене в него. Овлажнителите и обезвлажнителите ни имат изключително приятен дизайн. Тяхната форма варира от семпла до супер ефектна, а цветовете се простират между бяло, сребристо и комбинация от бял и кафяв цвят.

Принцип на работа

Принципът на работа на един овлажнител за стая е максимално прост, но от огромно значение за средата, в която живеете или работите. Овлажнителят разполага с резервоар с различна вместимост, където се налива дестилирана или чиста чешмяна вода. Водата преминава през нагряващите елементи, които я изпаряват. За да бъде равномерно разпръсната парата, уредите от този тип използват вграден вентилатор.

Точно обратен е принципът на работа на обезвлажнителите. Те също разполагат с резервоар, само че в него постъпва вече поетата/абсорбирана влага. Отново е наличен вентилатор, който засмуква влажния въздух и го прекарва през силно охладените намотки на уреда. Течността, получена в процес на охлаждане, се стича в резервоара, а обезвлажненият въздух се връща обратно в помещението.

Допълнителни възможности за поддържане на здравословна среда у дома

В раздела, наред със страхотните ни овлажнители, ще откриете и отлични пречистватели и йонизатори за въздуха в затворена среда. Прахта и някои химични елементи са невидим причинител на заболявания, от които вече можете съвсем лесно да се избавите. Имаме страхотни, компактни, но супер ефикасни пречистватели и овлажнител-йонизатори. Те са идеално решение за стаите на болно лежащи и малки деца.

Пречиствателите разполагат със специален антибактериален филтър за твърди частици и допълнителен филтър с активен въглен. Използват принципа на конвекцията, насърчавайки въздохообмена в стаята. Ако търсите качествен овлажнител за въздух за стаята на малкото си дете, определено бихме препоръчали модела на LANAFORM - Hello Kitty LA120116 с йонизираща функция.

Той се справя без проблем със сухия въздух през отоплителния сезон, а освен това излъчва отрицателно заредени йони, способни да неутрализират праховите частици и полена в затворени пространства. Те са сред основните дразнители у подрастващите. Алергиите към домашен прах и пролетните алергии при децата придобиват размерите на епидемия.

Запознайте с обезвлажнителите и овлажнителите от нашата колекция. Изберете този, който отговаря на вашите нужди и финансови възможности. Тъй като сме решени да ви помогнем в създаването на здравословна среда у дома, и тази група продукти могат да бъдат закупени на изплащане. Липсата на достатъчно пари днес, не е причина да се излагате на риск от тежки здравословни проблеми в бъдеще.