Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Котли за парно

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Онлайн магазин Най-изгодно ви предлага и богат асортимент от котли за парно на достъпни цени, наред с богата гама уреди за бита. Централното парно отопление няма аналог по отношение на функционалност, удобство и дори енергиен разход. С него топлите цялата си къща или по-голяма жилищна / административна сграда, захранвайки с твърдо или друг вид гориво един единствен елемент – котела.

Какво ви предлагаме?

Нашата колекция от котлета за парно включва широка гама горивни камери за парни инсталации. Те се отличават не само по работен капацитет и мощност, но и по горивото, използвано за отопляване на дадена сграда. Парните котли, присъстващи в каталога ни използват всички достъпни днес горива – пелети, дърва, въглища.

Представена е основно продукцията на марката Diplomat. По този начин можем да отговорим напълно на изискванията на всички потребители по отношение на рентабилност, функционалност, дълготрайност на експлоатационния период и максимална безопасност. Всяка група съоръжения е изработена от здрави и устойчиви материали – чугун и стомана, обезпечаващи един изключително дълъг работен живот на закупения парен котел.

Предимствата на котлите ни включват:

Комбиниран модел за различни видове горива

Възможността за гъвкава употреба на котела през отоплителния сезон е предимство, търсено от родния потребител. Ние предлагаме комбинирани котли на твърдо гориво, чиито цени сами по себе си са гаранция бърза възвръщаемост на финансовата инвестиция. Като добавим към цената и възможността да се отоплявате на дърва, въглища и пелети, в зависимост от моментните обстоятелства, управлението на разходите се оказва най-рентабилно.

За да използвате котела като пелетно котле за парно, е нужно единствено да се добави пелетна горелка. По този начин по всяко време и с минимален разход на средства можете да преминете изцяло към нов вид отопление на своя дом, малък хотел, бизнес сграда и т.н. Парното ви ще работи през отоплителния сезон с горивото, което имате и можете да си позволите в момента, без да се налага да правите никакви промени в инсталацията.

Висок КПД с минимум разходи

Който и вариант на захранване да изберете, нашите котли за парно на дърва от комбиниран тип си остават супер икономично решение с максимално разгърнат коефициент на полезно действие. С добавяне на пелетна горелка към котлето, ефективността на изгаряне на пелетите е изключително висока с извлечена топлина, по-висока от тази на всички други пелетни котли.

За сравнение, номиналната топлинна мощност при изгаряне на черни въглища достига до 25.5-27.10 kw, а при огрев с дървен масив, номиналната мощност на топлоотдаване достига 21.2-24.50 kw. Ако заложите на пелетите, като източник на енергия, ще получите номинална топлинна мощност от 15 – 20 kw.

Прецизно управление и контрол на температурата

Ако търсите рентабилно решение, с което да отоплявате еднофамилната си къща, ние препоръчваме да разгледате присъстващите в каталога ни котли на пелети на цени, по-изгодни от предлаганите в други физически и електронни магазини. Те отново позволяват комбиниране на горивата, като работят не само с пелетни заготовки, но и с въглища до 2 см в диаметър.

Един от страхотните ни модели е стоманеният котел с бункер EK3G/S30 на Diplomat. Характерно при него е триходовият дизайн, осигуряващ завъртане на пламъка три пъти и постигане на максимална ефективност на използване на горивото. Максималната му ефективност се дължи и на автоматичното управление на температурата и автоматично подаване на пелетите от бункера посредством спирала.

За разлика от по-ниския клас котлета за пелети, EK3G/S30 разполага с дигитален контролен панел за управление на процеса на горене и топлоотдаване. Имате опция за регулиране на температурата в широк диапазон, в зависимост от моментните климатични условия и личните си предпочитания.

Безупречни материали и изработка с гаранция за качество

Чугунени или стоманени, предлаганите от нас котли за отопление на въглища и друго твърдо гориво, са проектирани и разработени по начин, който ги прави едно изключително дълготрайно решение. Котлите на Дипломат се произвеждат под стриктен контрол на качеството на крайния продукт.

Те отговарят на високите изисквания за безопасност, залегнали в редица европейски директиви. С прецизното си управление, всяко котле спомага за понижаване на вредните емисии на прахови частици в атмосферата, въпреки източника на енергия, използван за тяхната работа.

Твърдото гориво по начало е материал, който не можем да наречем екологично чист, но с преминаване към отопляване с пелетни блокчета, е възможно бързо и без особен финансов разход да се промени изцяло принципа на парната инсталация. За редовите потребители с не особено високи доходи, котлите ни са възможно най-рентабилно и дългосрочно решение за отопление на къщи с различна квадратура и брой жилищни помещения.