Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Климатици

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Избор на климатик

избор на климатици

Природата е непредвидима сила, способна да предизвика температурни амплитуди и аномалии, променящи времето буквално за минути. За да избегнем вероятния дискомфорт, съвременните домове използват устройство за регулиране на температурата наречено климатик. Именно най-добрите климатици на промоция ви предлага Най-изгодно бг. В настоящата категория.

Редно е именно тук да разгледаме основните аспекти, нуждаещи се от внимание при избор на въпросния уред, затова нека не губим време, а преминем към важните неща, които трябва да знаете, за да потърсите оптималния вариант за своите цели и нужди.

Какви видове съществуват днес?

֍ Сплит система - най-често използваните и познати климатици са т.нар. сплит системи. Наименованието им идва от английската дума (split), означаваща „разделям“. При тях два от основните елементи на съвременния климатик - кондензаторът и изпарителят са в две отделни тела – външно и вътрешно.

Външното тяло се монтира на открито - върху външната стена на сградата и на балкон, в случай, че е по-удачно. В него се намират кондензаторът и компресорът на уреда. Вътрешното тяло се поставя в самото климатизирано помещение и в него са поместени изпарителят и терморегулиращият вентил. Двете тела се свързват помежду си с тръби, по които циркулира хладилен агент, обикновено фреон.

Предлаганите в сайта ни климатици Daikin и други марки на конкурентни цени биват конвенционални и инверторни. Първият вид постоянно включват и изключват, за да се поддържа зададената температура – фактор, оказващ влияние на консумацията на енергия.

При втория вид (инверторен климатик) има модул наречен инвертор, поддържащ температурата при ниски нива на шум и малка консумация на енергия. Важна особеност е, че той работи при ниски температури до -20 С . Тези системи са предпочитани защото имат ниски нива на шум, красив дизайн и са финансово изгодни.

֍ Мулти сплит система - мулти сплит системата е друга интересна разновидност. Спрямо обикновените сплит системи, се различава по това, че едно външно тяло е възможно да бъде свързано с няколко вътрешни. Използват се, когато няма опция за монтаж на повече външни тела, поради архитектурни особености на сградата.

касетъчни климатици

֍Касетъчен тип климатици -  следващ е касетъчният тип. Тази група включва доста скъпи и сравнително евтини климатици. Те имат семпъл дизайн и са предназначени за монтиране на окачен таван. Състоят се от външно и отделни вътрешни тела, наречени „касети“. Важно е да знаете, че същият тип се използва във високи помещения. Окаченият таван трябва да е около 30 см.

Имат няколко основни предимства:Интегрирани в тавана, се забелязват само декоративните предпазители; Отпада нуждата от няколко сплит системи. Намират приложение в големи закусвални, офиси, изложбени зали и т.н. Препоръчваме да разгледате моделите, предлагани в нашия сайт. Имате възможност да вземете климатик на изплащане от нашия онлайн магазин.

чилъри

֍ Чилъри - чилърите са следващи в нашия списък. Името им в превод от английски език означава „охлаждащи / охладители“. Ако обмисляте изграждането на чилър система за отопление и охлаждане у дома, на път сте да направите нещо доста разумно и икономически изгодно.

Важно е единствено да заделите малко пространство, защото чилър системата за отопление изисква малко повече пространство от един стандартен климатик Daikin на достъпна цена, а още повече от един радиатор.

Обикновено повечето хора използват мазета и удобни тавански помещения, но ако живеете в апартамент, за целта е допустимо да се използва и някой килер. Нужно е да се изгради система, позволяваща на топлия въздух и съответно на студения през летните месеци, да достига до всички части на жилището. Като недостатък би могло да се определи по-сложния им монтаж.

колонен тип климатици

֍ Колонен тип климатици - характерното за тях е, че вътрешното им тяло е под формата на колона, малко прилича на хладилник. Намират приложение в големи помещения до 100 кв.м. Имат добра мощност и сериозно раздвижват въздуха. Недостатък е малко грубият вид, който не пасва на всеки интериор.

Имате опция да заложите и на подово-таванен тип климатик, какъвто ще срещнете в широк диапазон от цени.  Името им подсказва, че става дума за универсален модел, позволяващ монтаж както за пода, така и за тавана. Добра алтернатива е, ако в домашни условия, не може да се използва сплит система.

подово таванен тип климатици

таванни климатици

֍ Подово-таванен тип климатици - имате опция да заложите и на подово-таванен тип климатик, какъвто ще срещнете в широк диапазон от цени. Името им подсказва, че става дума за универсален модел, позволяващ монтаж както за пода, така и за тавана. Добра алтернатива е, ако в домашни условия, не може да се използва сплит система.

обвлажнители

֍ Овлажнители - в списъка ни влизат и овлажнителите, колкото и странно да ви изглежда. Принципът им на работа е елементарен и надежден. Водата, постъпваща в овлажнителя преминава през нагряващи елементи, които я изпаряват. Повечето такива джаджи имат малко вентилаторче, разпределящо равномерно водните пари. След като свърши водата в резервоара, се самоизключват.

За да дишаме с лекота въздухът трябва да бъде с влажност от 40 до 60 % . През зимния период въздухът в помещенията се изсушава драстично от радиаторите на парното, електрически печки и такива на твърдо гориво. Степента на влажност, не е от значение само за дишането, но и за цялостното здравословно състояние, защото в суха среда вирусите са по-устойчиви и вероятността да ви атакуват нараства.

Тези устройства са изключително удобни, с компактни размери и отлично решение за поддържане на оптимална влажност в дома и офиса. Могат да бъдат добра алтернатива за решение на проблема с влагата, където липсват климатични системи.

обезвлажнители

֍ Обезвлажнители - логично, идва ред и на обезвлажнителите. Те работят по-следният начин: Вентилатор засмуква въздуха от помещението в обезвлажнителя; Засмуканият въздух преминава през силно охладени намотки; След като е охладен въздухът, се отделя влага, стичаща се в резервоар; Охладеният и обезвлажнен въздух се връща обратно в помещението.

Обезвлажнителите имат отлично приложение на места където се готви и липсва уред за аспирация / климатик, поради засиленото отделяне на пари. В сайта ни ще намерите овлажнители и обезвлажнители с различен размер и дизайн на страхотни цени.

Възможно най-елементарният вариант за циркулация на въздуха в дома е вентилаторът. Състои се от перка с електромотор, въртяща се на 180 градуса. Не всеки може да си позволи климатична инсталация, затова вентилаторът е добро алтернативно средство за преодоляване на жегата през лятото. Негов недостатък е, че не е особено ефективен спрямо професионалните уреди за охлаждане.

Функции и режими

Предлаганите от нас климатици Дайкин, Панасоник и изобщо цялата гама уреди от конкретния тип притежават сходни работни режими и функции. Те обуславят няколко специфични процеса, характерни за уреда, а именно:

 • Ø Дифузьор – използва се за насочване на въздушният поток и намаляване нивото на шум;
 • Ø Регулатор на силата на въздушния поток – има го като опция в инверторните климатици на Дайкин; Служи за регулиране оборотите на вентилатора в зависимост от зададения режим;
 • Ø Обезвлажняване на въздуха – тази функция е доста полезна през летният период, понеже влагата създава усещане за горещина и повишава изпотяването. Благодарение на обезвлажняването, се създава прохладна и комфортна среда;
 • Ø Вътрешно изсушаване – автоматично се включва вътрешният вентилатор с цел изсушаване на тялото и неутрализиране на неприятни миризми, преди уредът да се изключи;
 • Ø Йонизираща функция – йоните притежават способност да неутрализират лоши миризми и вредни за здравето бактерии;
 • Таймер – той дава възможност за активиране и деактивиране на климатика в удобно за вас време. Полезна опция през лятото, когато желаете жилището ви да бъде охладено преди да се приберете от работа;
 • Ø Автоматичен режим – с него отпада нуждата от ръчна настройка на различните режими на работа на уреда. Автоматично се регулира температурата, оборотите на вентилатора, циркулацията на въздуха, охлаждането и отоплението по зададени от вас критерии;
 • Ø Автоматично рестартиране – ако се прекъсне захранването, климатикът автоматично се активира и запазва работните си настройки. Това е полезна опция, понеже енергийните дружества често извършват профилактики и изключват тока;
 • Ø Самодиагностика – позволява на климатика сам да идентифицира възникналите дефекти, както и да извести за тях чрез звуков / визуален сигнал;
 • Ø Sleep mode режим – опция, грижеща се за оптималната температура и ниво на влажност за спокоен сън, както и за ниските нива на шум. За да бъде по-тих климатикът, вентилаторът държи ниски обороти. Много приятна екстра, особено в горещи и студени нощи;
 • Ø Сензор за движение – той следи дали в помещението има хора, включвайки автоматично климатика и насочвайки въздушната струя към тавана или пода с цел да, не се получи стресова температурна разлика от външна към вътрешна среда . В случай, че няма движение, преминава в режим на пестене на енергия - консумацията пада с около 25 %.

Разглеждайки страхотната ни колекция от климатици на промоция и с възможност за покупка на изплащане, е необходимо да се поинтресувате внимателно от работните режими на модела, отговарящ на личните ви предпочитания по отношение на цена и дизайн. Те би трябвало да бъдат водещи в решението дали да се спрете на конкретния продукт.

Размери и монтаж

Съвременните, включително включените в каталога ни климатици разполагат с определен технически стандарт и номерация. Много често ще я чуете, когато се заговори за този вид техника. Често в техническите данни, а също и в ежедневието се споменава фразата „ трябва ти климатик 9-ка, 12-ка или 24-ка“. С тази номерация се определя до какъв обем помещение е подходящ съответният модел.

Например 9-ка се използва в помещения до 50 кубични метра, 12-ка до 70 куб.м, 18-ка до 110 куб.м, 24-ка до 140 куб.м. Климатичните системи имат различни размери и вид според нуждите за регулиране на температурата в помещенията.

Достигнахме една много деликатна част, касаеща стандартният тип климатици -  монтажът. При монтаж от квалифициран екип се извършват детайлно оразмеряване на таван, стени, прозорци. Определя се разположението на вътрешно и външно тяло и изложението на помещението. От особена важност е свързващата тръба между двете тела. Тя не трябва  да е много дълга, тъй като оказва влияние върху ефективността на работа.

Взема се под внимание колко уреда работят на мястото за монтаж. Понеже всеки един от тях отделя топлина, се определя каква мощност в киловати е необходима на охлаждащата система, за да работи адекватно. Като цяло климатикът, не е елементарен уред с прост монтаж. Изисква съобразяване с редица фактори, които трябва да бъдат определени от специалист.

Финален избор на система

Достигнахме края на нашето условно наречено ръководство за избор на климатик, какъвто ще намерите в сайта ни на достъпна цена. За да изберете най-добрия уред за вашият дом и бизнес помещение, е необходимо да имате сериозна техническа подготовка.

Разгледахме видовете климатици, включвайки три вида техни алтернативи - овлажнители/обезвлажнители и вентилатори. Също обърнахме внимание и на размерите и монтажа, а те са важен фактор за безпроблемна и надеждна работа на климатичните системи.

Изборът на климатик изцяло зависи от вашите индивидуални нужди и от вида на средата в която искате да създадете комфортна зона. За целта много точно, трябва да се определят мощност, размери, конфигурация на системата и бюджет.

Лесно можете да се ориентирате относно подходящия за вашия дом климатик според числовата характеристика, отговаряща на обема на стаята / зоната, където искате да се монтира. При по-малка площ, която би могла да се поддържа от 9-ка, ние препоръчваме да закупите 12-ка.

По-големият и мощен климатик ще работи по-малко време, за да затопли или охлади. Той ще се включва рядко, за да стабилизира зададената температура, а това от своя страна ще доведе до по-малки сметки и амортизация на системата. Реално погледнато цената между 9-ка и 12-ка не е фрапантна и ще си я възстановите за малък период от време от сметката за ток.

Екипът на nai-izgodno.bg е приел предизвикателството да предостави на своите потребители разнообразен асортимент от най-качествените модели и марки климатици на промоции и редовни цени, които не са пречка пред възможността да получите комфорта, който желаете.

Разгледайте нашият сайт, защото в него мечтите се сбъдват !