Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0886 62 44 94

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Хладилници с горна камера

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Фактът, че се намирате в секцията, посветена на съвременните хладилници с горна камера, говори, че или ви е нужен именно такъв модел, или че просто се нуждаете от нов хладилник, но се колебаете на кой тип да се спрете. Най-изгодно.бг винаги предлага най-щедрите оферти, но освен това и изчерпателна информация относно различните видове битова техника, с цел улеснение на потребителя.

Предимства

Всеки хладилник с горна камера си има своите безспорни предимства, макар да не липсват и някои дребни недостатъци. Тъй като минусите са наистина незначителни, ще ги посочим първи, за да можем да отделим повече време на доказаните от милионите потребители плюсове.

Нещото, което буди съмнение у някои потребители, е наличието на две отделни врати в конкретния тип хладилници. Тоест, при всяко размразяване ще трябва да се отварят и двете. За сравнение при моделите с една врата, камерата е вградена в горната част на уреда и процесът по почистване се изпълнява сравнително по-лесно.

За компенсация на това дребно неудобство обаче, потребителят получава значително по-голяма като обем фризерна част. В едно домакинство винаги има хранителни продукти, нуждаещи се от по-продължително съхранение, така че едва ли някой би се отказал от допълнителния обем, за сметка на удобството по време на процедура, която се изпълнява все по-рядко, предвид способността на модерната хладилна техника да се саморазмразява и самопочиства.

На какво трябва да базирате своя избор?

Хладилникът е крайно необходим в съвременния дом. Донякъде бихме могли да се лишим от пералня, съдомиялна, а също и от готварска печка, в случай че ни липсват време, желание и умения да готвим, но от хладилник не можем да си позволим да се откажем. Той има пряко отношение към нашето здраве, осигурявайки правилно съхранение на храната ни за даден период от време.

Ако сте твърдо убедени, че ви е нужен именно модел от настоящата ни колекция, то преглеждайки различните характеристики на нашите хладилници с горна камера, е нужно да вземете предвид някои важни детайли. Освен дизайнът и големината, които са първото нещо, насочващо към конкретен модел, е редно да се поинтересувате и от общият обем на съхранение.

Има една проста формула, която ще ви помогне да се насочите към удачната за вашия дом група уреди. Така например, хладилниците с общ обем 200 литра, са идеални за двучленно домакинство. Стандартното българско домакинство се състои от трима или най-много четирима души, затова 300+ литра са удачен вариант.

Избирайки хладилник с горна камера, е редно да обърнете внимание и на разположението на вътрешните отделения. Обмислете внимателно кой дизайн ще ви осигури максимално удобство при ежедневното изваждане и прибиране на хранителните продукти. Обърнете внимание на зоните за съхранение на свежи плодове и зеленчуци (Fresh zone), а също и на броя и разположението на рафтовете на вратата.

На последно място ще бъде нужно да се запознаете с типа управление на онези хладилници с горна камера, грабнали с дизайна си вашия интерес. Механичното управление на хладилника се изпълнява посредством термостат за контрол на температурата, докато електронното е характерно за по-скъпите модели, но то ви дава и значителен брой възможности за прецизно управление.

Посредством електрониката, можете не само да задавате желаните параметри на охлаждане, но също и да повишите ефективността на своя хладилник чрез допълнителна конвекция. Сред множеството функционалности на електрониката, е и опцията за контрол на влажността във вътрешността на уреда. Обърнете внимание и на броя на компресорите. Моделите с два компресора представляват две автономни охлаждащи системи. Те са и с по-висок енергиен разход обаче.