Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Бойлери

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :

Избор на бойлер

Онлайн магазин Най-изгодно ви представя страхотна колекция от електрически бойлери и отоплителни уреди на максимално достъпни цени. Бойлерът и отоплителното тяло са двата основни компонента от съвременното обзавеждане. Без тях не може нито градският апартамент, нито селската къща, нито вилата. Знаем, че са ви изключително нужни, затова ви предлагаме само качествени, надеждни и достъпни електрически уреди.

Как да изберете подходящия модел?

Казват, че къпането влияе положително на физическото и емоционално състояние на човека. Считаме, че всички сме съгласни с конкретното твърдение, особено в края на напрегнатото динамично ежедневие, когато единствено желаем да си вземем топъл, освежителен душ.

За да бъде душът с приятната за нас температура, е необходим уред, който да загрява и поддържа водата, колкото е възможно по-дълго време, без същевременно да оказва шоково влияние върху сметките ни за ток. Този уред е бойлерът - добре познат на малки и големи, и важна инвестиция в името на хигиената и комфорта на семейството.

Нека да насочим вниманието си към основните особености на този домашен помощник:

Видове

v Проточни бойлери – те имат малки и компактни размери, висока мощност и моментално загряване на водата. Могат да бъдат поставени над мивката или под нея. Недостатък им е, че високата мощност, води до по-голяма консумация на ток.

v Вертикални бойлери – това е най-масовият модел в България и може да се види във всяко домакинство. На нашият сайт разполагаме с вертикални бойлери от 80 до 120 литра на изгодни цени. Той има по-добра слава за безпроблемност, спрямо следващият вид:

v Хоризонтални бойлери - При избор и монтиране на хоризонтален бойлер се печели място, което е ценно за всяка баня и мокро помещение. Хоризонталният бойлер се монтира високо на стената или на самият таван. Разположен е водоравно и така може спокойно да се използва пространството под бойлера.

Съставни компоненти на електрическите бойлери:

  • Изолация – тя е от съществено значение за работата на уреда. От нея зависи колко дълго време водната маса ще остане с постоянна температура , след като бъде загрята. Водосъдържателят е изолиран с пенополиуретан за да се намалят загубите.
  • Водосъдържател -  тялото, в което се затопля водата.  Изработва се от неръждаема стомана (при скъпите модели) и от обикновено желязо с емайлирана вътрешната повърхност, защитаваща от корозия.
  • Нагревател – инсталиран е в долната част на на водосъдържателя, където е студената вода. Мощността му може да бъде 2 до 12 кW.
  • Циркулация (вход и изход) -  входовете се намират в дъното на уреда, като студената вода постъпва в дъното, а вече затоплената се черпи от горната му част, по вътрешна тръба. Причината е една и се нарича конвекция – водната маса се изкачва нагоре, след като се затопли. Затова, ако бойлерът е пълен частично с топла вода, то тя се намира в горната му част.
  • Терморегулатор – това е устройство, което изключва електрическия нагревател след достигане желаната от нас температура.
  • Серпентина – позволява затоплянето да става от външни източници.

Принцип на работа

При пускане на крана на чешмата, загрятата вода от горния участък на електрическия бойлер излиза навън, поради налягането, упражнявано от постъпващата студена вода. С други думи, влизащата в бойлера студена водна маса избутва топлата навън – към мивката, душа и където е необходимо.

Ето защо, когато спре водоснабдяването, от бойлера не излиза гореща вода, макар че е пълен. С излизането на топла вода, във водосъдържателя се освобождава място и постъпва нова от тръбата със студена. Новопостъпилата студена, веднага разхлажда затоплената вода в долната част на уреда, и терморелето включва нагревателя.

При достигане на зададената температура, нагревателят отново се изключва от терморелето. Дори и да не се източва топла вода, поради топлинните загуби, тя се охлажда бавно във времето и терморегулаторът отново включва електрическия нагревател, само че на много по-редки интервали.

Електрическите бойлери от ново поколение имат някои нови, изключително полезни функции. Сред тях е визуалният контрол на температурата. Наименованието на тази функция ни подсказва, че става на въпрос за LCD дисплей с чиято помощ е възможно с точност да се следи температурата, която е зададена.

В новите модели е налична и интелигентна система за контрол. В основата ѝ стои електронно управление, осигуряващо прецизно включване и изключване на нагревателя, помагайки за намаляване на сметките за ток. Всеки нов уред има и възвратен клапан. Неговата функция е да поддържа налягането във водосъдържателя. Този клапан служи и за източване на водното съдържание, в случай че се налага смяна на нагревателя.

Функции

Ø Визуален контрол на температурата – наименованието на тази функция ни подсказва, че става на въпрос за LCD дисплей. С негова помощ с точност може да се следи зададената температура.

Ø Интелигентна система за контрол – в основата му стои електроннно управление, което прецизно включва и изключва загряването на водата, което води до намаляване на сметката за ток.

Ø Възвратен клапан – неговата функция е да поддържа налягането във водосъдържателя. Този клапан може да се използва и за източване на водата в случай, че се налага смяна на нагревателя.

Поддръжка и влияние на котления камък.

Често чуваме термините: твърда и мека вода. Вероятно си задавате въпроса какво означават ? Твърдата е с високи нива на калций и магнезий. Тези минерали причиняват отлагания по тръбите, наречени „котлен камък“. С течение на времето варовикът затруднява функционирането на бойлери, перални и миялни машини.

Меката вода има по-ниско съдържание на вещества, образуващи варовиковите отлагания. Реално погледнато, тя е най-добрият вариант за състоянието на битовата техника, но това, не зависи от нас, а от района в който живеем. Както знаете, всяка област в България е с различен състав на почвата и съответно на водните ресурси.

Предоставяме на вашето внимание изображение с картата на България и съответният регион със степента на твърдост на водата.

Поддръжката на бойлерите се състои в периодичното отваряне и почистване от котления камък. Така се постига намаляване на шума и се удължава животът на нагревателя. След отварянето на работещ 3 годишен бойлер, се отстранява около половин кофа (между 3 и 6 килограма) котлен камък. Доста сериозно количество, налагащо редовна профилактика.

Как да ги избираме?

Бойлерите могат да бъдат с различен обем в литри, размери и начин за монтаж. Много добре, трябва да прецените каква е водната консумация на вашето домакинство, защото човек дневно ползва около 50 л. за различни дейности като пране и миене на чинии. Консумацията варира от честотата на повторение. Ако семейството ви е по-голямо, водният разход става сериозен, а с бойлерът с малък литраж, ефектът на студения душ е налице.

Да не забравим да обърнем внимание на малките деца, обожаващи да се плискат и стоят в банята с часове. Тогава потреблението е съизмеримо с водопад. Реално погледнато, големият бойлер е по-доброто решение, защото ще имате повече топла вода и по-ниска консумация на електроенергия, поради по-рядкото му включване на максимално загряване, за да се поддържат желаните градуси.

Не ни разбирайте погрешно, ако сте двама души, които цял ден работят, не ви е необходим огромен капацитет за вземане на душ и бързо измиване на две чинии. Както споменахме, много е важна точната преценка на личното ви потребление.

Вертикалното или хоризонтално изпълнение на монтажа на бойлера, зависи от големината на банята. От професионален опит знаем, че потребителите предпочитат вертикалните модели, защото са лесни за ремонт и имат приличен експлоатационен живот.

Проточните са идеални за домове, където липсва пространство, както и за ресторанти и закусвални. За разлика от по-големите си събратя, проточните загряват доста бързо. Монтажът е им елементарен и могат да се поставят навсякъде.

Надяваме се съветите ни да са ви били полезни, но ако все още изпитвате затруднения в избора на бойлер, можете да разчитате на помощта на нашият екип. Сайтът ни е създаден с идеята да направи живота ви пълноценен и изпълнен с много положителни емоции, а цената да не бъде причина да се лишавате от елементарни битови удобства.