Бързо пролетно почистване на дома

начина за бързо почистване на дома

Пролетта дойде и цялата природа е оцветена в различни цветове, въздуха ухае свежо, птичките пеят. Всичко изглежда и звучи като в приказка, но идва досадният момент с пролетното почистване!

Ние ще Ви представим 5 бързи трика за почистване на дома, които спестяват ценно време, което може да отделите за разходка сред природата:

  1. Измиване на прозорци – не е необходимо да закупувате скъпи препарати, а можете да използвате евтини подръчни материали, които струват стотинки. За целта може да приготвите разтвор от ябълков оцет и топла вода, които се смесват в равни съотнешения 1:1. С помощта на памучна кърпа третирайте прозорците след което за тяхното подсушаване използвайте стари вестници. Прозорците стават като нови.

  1. Почистване на щори – върху тях бързо се наслоява прах, който може да причини алергия или неприятно кихане и е препоръчително да се почистват редовно, не само през пролетния период. Грабвате един напоен с вода памучен чорап и промушвате ръката си в него и внимателно минавате лентите на щорите, защото можете да ги изкривите. Може би се чудите, защо точно чорап ? Алуминиевите ленти могат да Ви порежат, защото са остри по-своята дължина. Другият вариант е да откачите щорите и да ги измиете с топла вода и веро в банята. Двата метода са доста ефектиктивни.

  1. Почистване на кранчета и смесители– както знаете по-хромираните детайли се натрупва варовик от водата и стават бели и матирани.Разрежете един лимон и натъркайте повърхността, като изчакате 5-10 м. и изплакнете с вода. Метода е супер бърз и ефекта е страхотен.
  2. Почистване на мивка или вана – за целта разрежете един лимон или грейпфрут като наръсите малко сол върху тях. Лимона и грейпфрута са идеални за почистване на повърхности.

  1. Почистване на прах от високи места – тук вече е необходима прахосмукачка с висока мощност и дълги телескопични тръби.

Отваряме сайта nai-izgodno.bg, кликваме на категория Дребни уреди и Прахосмукачки и пред нас се разкрива богат асортимент от прахосмукачки.Ние бихме Ви предложили модела на Prolux VC 3009 , който съчетава отлична мощност, стилен дизайн и страхотна цена.

1 Коментари към "Бързо пролетно почистване на дома"

supermag На 15.06.2018
Подейства ми вдъхновяващо тази статия и запрятам ръкави Отговори на този коментар

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!
БЪРЗО ПОВИКВАНЕ