Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Как да изберем епилатор ?

Избор на епилатор

За красотата, няма сезон казват специалистите, но през лятото става изключително актуална тема. Няма значение дали това се отнася за жени или мъже щом желаят да се почувстват красиви.

В текущата статия ще обърнем внимание на вечната борба с окосмяването, което има както разкрасителна полза, така и хигиенична.

За целта ще разгледаме едно „ оръжие“ , което ни помага ефикасно да се отървем от нежеланото окосмяване, а това в случая е епилатора.

Какво представлява епилатора?

Епилаторът е електрическо устройство, което се използва за премахване на космите чрез механичното хващане на множество от тях едновременно. Начинът, по който епилаторът издърпва космите е подобен на кола маска, въпреки че за разлика от нея, той не премахва клетките от епитела на епидермиса. За разлика от пружините в при по-старите пружинни епилатори, няма части в епилатора, които изискват редовна смяна. Епилаторите могат да бъдат с захранващ кабел или батерии.

Видове епилатори

  • Класически епилатор- той използва система от множество пинсети, които отскубват космите директно от корена. Този метод не е най-вдъхновяващият избор за епилиране на окосмяването по лицето, но е оптимален за окосмяването по ръцете и краката.

Погледнете модела на Philips Satinelle Prestige BRE650/00

 

  • Фотоепилатор  използват непрекъсната монохромна светлина, за да унищожат космения фоликул. След като фоликулът бъде деактивиран, космите спират да растат. Този метод за премахване на нежеланото окосмяване е перманентен. Импулсните епилатори са различни тъй като използват прекъсващи светлинни лъчи, предавани на различни дължини на вълните.

Пример за такъв фотоепилатор е Philips Lumea IPL , BRI 950/00

 

Функции и принадлежности

  • Регулатор на скоростта - Бавните настройки за скорост могат да се използват за по-чувствителните части на тялото като подмишниците или горната устна. Възможно е също да използвате по-бавна скорост, когато за първи път правите епилация .
  • Осветяване – някой модели епилатори имат вграден диод, който служи да осветява малките и тънки косъмчета, които може да пропуснете.
  • Захранване с кабел или батерия - Батериен епилатор може да ви даде много повече свобода, отколкото такъв със захранващ кабел. Няма кабели, които да се оплитат и няма да трябва да сте в близост до контакт.От друга страна, ако сте пропуснали да заредите батерията може да се наложи дълго и разочароващо чакане, преди да сте в състояние да го използвате.
  • Принадлежности - също трябва да погледнете за аксесоари, които предоставят различните марки към техния модел. Един такъв аксесоар е четката за почистване, която се използва за премахване на косата между колелцата на епилатора.

Кой епилатор за избера?

Класическият епилатор е добро съотношение между цена и ефективност при отстраняване на окосмяването. Фотоепилатора дава по-ефикасни и дълготрайни резултати, т.е премахва за по-дълго време косъмчетата, дори е възможно напълно да спре израстването им. Недостатъка му е високата цена, която не е причина да, не си го купите в сайта nai-izgodno.bg

 

0 Коментари към "Как да изберем епилатор ?"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!