Какво трябва да знаем за апарата за кръвно налягане?

                                                                   Избор на апарат за кръвно налягане

Кръвното налягане въздейства на много органи – сърцето, мозъка, очите, артериите и бъбреците.  
Измерването на кръвното ни дава изключително важна информация относно нашето здравословно състояние и ни помага да вземем необходимите мерки, за да се избегнат усложнения. Затова редовното измерване с качествен апарат за кръвно е изключително важно. 

На пазара се предлага голямо разнообразие от апарати за измерване на кръвно налягане, но знаем ли кой уред най-подходящ на нас?

На първо място трябва да се съобразим с възрастта и уменията на човека, за който е предназначен апарата:

  1. Механичните апарати за измерване на кръвното налягане се препоръчват за използване единствено от добре подготвени хора, които имат нужните знания, а също така добър слух и зрение. Това предимно са медицинските специалисти!
  2. Апарата за китката е предназначен  за активни хора до 40 годишна възраст. Точността му не се отличава от точността на останалите апарати за кръвно, но трябва да се има предвид, че с възрастта се променя еластичността на кръвоносните съдове на китката и не се препоръчват за хора над 40 години.
  3. Полуавтоматичните и автоматични апарати с маншети над лакътя са подходящи за измерване в домашни условия. Те са с големи и лесни за разчитанe цифри, което ги прави лесни за употреба от хора от всяка възраст.
  4. Полуавтоматичните апарати за кръвно са достъпни като цена и се изисква минимално усилие от страна на пациента или негов близък за напомпване на маншета. Апаратът сам изпуска въздуха от машета и прави измерването.
  5. Автоматичните апарати са изключително лесни за употреба. Измерването се извършва от самия уред само с натискането на един бутон.

В сайта nai-izgodno.bg , освен уредите за дома, може да откриете и специализирани средства за здравете за ВАС самите !

0 Коментари към "Какво трябва да знаем за апарата за кръвно налягане?"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!
БЪРЗО ПОВИКВАНЕ