Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Какво трябва да знаем за апарата за кръвно налягане?

                                                                   Избор на апарат за кръвно налягане

Кръвното налягане въздейства на много органи – сърцето, мозъка, очите, артериите и бъбреците.  
Измерването на кръвното ни дава изключително важна информация относно нашето здравословно състояние и ни помага да вземем необходимите мерки, за да се избегнат усложнения. Затова редовното измерване с качествен апарат за кръвно е изключително важно. 

На пазара се предлага голямо разнообразие от апарати за измерване на кръвно налягане, но знаем ли кой уред най-подходящ на нас?

На първо място трябва да се съобразим с възрастта и уменията на човека, за който е предназначен апарата:

  1. Механичните апарати за измерване на кръвното налягане се препоръчват за използване единствено от добре подготвени хора, които имат нужните знания, а също така добър слух и зрение. Това предимно са медицинските специалисти!
  2. Апарата за китката е предназначен  за активни хора до 40 годишна възраст. Точността му не се отличава от точността на останалите апарати за кръвно, но трябва да се има предвид, че с възрастта се променя еластичността на кръвоносните съдове на китката и не се препоръчват за хора над 40 години.
  3. Полуавтоматичните и автоматични апарати с маншети над лакътя са подходящи за измерване в домашни условия. Те са с големи и лесни за разчитанe цифри, което ги прави лесни за употреба от хора от всяка възраст.
  4. Полуавтоматичните апарати за кръвно са достъпни като цена и се изисква минимално усилие от страна на пациента или негов близък за напомпване на маншета. Апаратът сам изпуска въздуха от машета и прави измерването.
  5. Автоматичните апарати са изключително лесни за употреба. Измерването се извършва от самия уред само с натискането на един бутон.

В сайта nai-izgodno.bg , освен уредите за дома, може да откриете и специализирани средства за здравете за ВАС самите !

0 Коментари към "Какво трябва да знаем за апарата за кръвно налягане?"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!