Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Звънни Сега

0888255366

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Перални и Сушилни машини

Избор на перална машина и комбинирана със сушилня

Всеки човек обича да облече любимата си дреха, перфектно чиста и ухаеща на приятен аромат.

След дългият ден на работа или сериозна тренировка в фитнес залата, нуждата от изпиране на дрехите е направо обсебваща.

За да решим този ежедневен проблем ни е необходима перална машина или комбинирана със сушилня.

Нека разгледаме подробно особеностите на пералните машини:

1.    Основни характеристики:

Ø Енергиен клас – стремете се продукта, който закупувате да бъде от клас А, защото това е показател за висока енергийна ефективност и минимални разходи при експлоатация.

Ø Капацитет на зареждане – този параметър определя колко дрехи може да изперем с едно зареждане, което се измерва в килограми. Пералните машини могат да имат капацитет от 5 до 9 кг. Капацитета може да бъде различен при перални и сушилни.

Ø Вид на електромотора – пералната машина може да бъде оборудвана с два вида електродвигатели:

·       Колекторен – той работи на променлив ток, но е доста шумен и е характерен за по-ниският клас перални.

·       Инверторен – главната му особеност е, че притежава устройство, което се нарича „инвертор“. Той инвертира  тока от постоянен в променлив и дава възможност за прецизно управление на електромотора. Като важни предимства са ниските вибрации, което от своя страна води до по-малко ниво на шум. Да не забравим факта, че има сериозен период на експлоатация, като някой производители дават до 10 години живот .

Като недостатък може да се определи високата цена.

 В сайта nai-izgodno.bg недостатъците се превръщат в предимства.

Ø Цинтрофуга - обърнете внимание на оборотите на центрофугата. Те имат голямо значение за това колко дълго ще съхне прането след изпиране. Колкото по-високи са оборотите, толкова по – изцедено ще бъде изпраното вече пране и по-лесно ще се изсуши. Най-добре е да изберете модел, при който оборотите могат да се регулират. Вече има и перални с обороти от 1000 до 2000.

Ø Програматотор- той може да бъде електронен или механичен. Вече не се произвеждат перални с чисто механични програматори, а само електронно-механични. Повечето от пералните имат от 3 до 5 основни програми, които са съобразени с тъканите използвани в ежедневието. Първо се избира тъкан, а след това температура, на която сте решили да я перете. По-скъпите перални са с програматори, които съдържат по-специални програми, от които може да избирате. Обикновено те съдържат различни комбинации от температура, тъкан, обороти на центрофугата и др. Сами трябва да прецените дали това е важно за Вас или искате сами да настройвате според собствената си преценка  тези параметри. Колкото по-ясно е командването на пералнята, толкова и експлоатацията ще Ви бъде по-лесна.

2.    Видове перални машини:

Перални машини с предно зарежданедостъпа до барана за зареждане на дрехите се намира в предната лицева част на пералнята. Този вид има стандартни размери: височина 85 см, ширина 60 см и дълбочина от 50 до 60 см. В нашият сайт може да срещнете тези данни в сантиметри.

Перални машини с горно зареждане при този вид дрехите се поставят в горната част на пералнята. Характерното за този модел е, че са по-тесни и високи около 90 см. спрямо тези с предно зареждане.

Сушилни машини те се използват основно след изпиране на дрехите с някой от двата вида с горно или предно зареждане. Могат да изсушат по-голям обем дрехи. Като недостатък може да се определи досадното прехвърляне на дрехи от пералнята към сушилната машина.

Перални машини със сушилниосновото предимство на този уред е компактните размери. При обединието на пералня със сушилня освен, че се спестява място е и по финансово изгодно. Едно е да закупите два отделни уреда, друго да е комбиниран, вторият е доста по-практичен.

Като всяко хубаво нещо и това си има недостатъци, като намаленият капацитет на изсушаване на дрехите, спрямо по-големият на стандартните сушилни.

Може да Ви се наложи да сортирате дрехите на по-малки партиди, защото сушенето на много дрехи, не е особено ефективно.

3.    Размери:

Може би сте се зачудили: Защо има перални с предно или горно зареждане, както и комбинирани?

Отговора на този въпрос се състои в размерите и мястото във Вашият дом.

Преди да пристъпите към покупка на перална машина е добре да прецените с какво пространство разполагате.

Примерно, ако мястото е ограничено и при поставяне на пералня с предно зареждане, няма възможност за нормално изваждане на дрехите, то модела с горно зареждане ще свърши идеална работа.

При положение, че над мястото на което искате да поставите уреда има кухненски плот или шкафове, горното зареждане отпада като вариант и стандартното предно ще пасне без проблем.

Относно комбинацията на пералня със сушилня експертите препоръчват да се закупят двата уреда отделно, поради по-високата ефикасност, но нещата в България стоят по-друг начин.

Голяма част от жилищата ни и по-конкретно апартаментите са малки на площ и всеки сантиметър е от значение и ако желаете да перете и сушите, то уреда 2 в 1 е за предпочитане.

4.    Допълнителни функциии технологии:

Ø Функция отложен старт – дава възможност да стартира уреда в удобно за Вас време. Повечето потребители я използват нощно време поради по-ниската цена на тока. За работа с тази функция през тъмната част на денонощието е важно и нивото на шум на уреда.

Ø TurboPerfect – съкращава времето за пране с приблизително 60 % като се избира бърз цикъл на изпиране.

Ø EcoPerfect – служи за намаляване на потреблението на енергия с около 50 % дори и при пълно натоварване, като е избран екологичен цикъл.

Ø Везна – това е технология, която измерва теглото на поставеното пране и типа на замърсяване. С нея се получава оптимално използване на водата в някой перални машини.

Ø Технология за дозиране на препарати – тя определя колко препарат е необходим според вида материя на прането и степента му на замърсяване.

 

Финален избор на перална машина:

Ето го и финала на тази статия целяща да просветли потребителя с един от най-важните домакински уреди, редом с готварската печка и хладилника.

Не можем да отречем, че в света на пералните машини има повече от достатъчен асортимент от модификации за всеки вкус.

Основните аспекти с които трябва да се съобразите са: Енергийният клас, защото оказва влияние на левчетата, които ще Ви вземе симпатичната касиерка в края на месеца.

Капацитета на зареждане е важен особено, ако имате малки деца, които на всяка секунда правят бели и целите им дрехи са пъстро оцветени  или отбор активни спортисти с подгизнали прашни и потни тениски.

Надяваме се домакините да не са припаднали след горното изречение !

Обороти на цинтрофугата – колкото са по-високи по-добре, защото ще изсушат ефикасно дрехите и ще намалят времето за сушене.

Вид на мотора – препоръчваме интерторният вариант, който е доста надежден и издържа повече години на работа. Възможно е пералната машина на вид да е за боклука, но двигателя да работи все едно го пускате за първи път. Еййй, да има нещо здраво....

В сайта nai-izgodno.bg има само здрави уреди на супер цена.

Вида на пералната машина – въз основа на нашият дългогодишен опит в продажбите, потребителите предпочитат класическите перални с предно зареждане.

За някой това е добра опция, но за други, които имат тесни кухни и всичко е метър на два място, няма как да сложат уред с предно зареждане, защото може да се получи боксов мач между вратата на пералната с тази на хладилника или шкафа. В този случай и Кубрат Пулев, няма да може да Ви помогне !

  Комбинираният вариант на пералня със сушилня е добър, както за малки домове, така и за големи, поради компактните размери. При положение, че нямате тераса или навес за сушене на изпраните дрехи е препоръчително да влезете в сайна ни в категория Перални със сушилни и да Ви изпратим една с безплатна доставка.

Ако имате къща за гости или хотелче и се налага ежедневно да перете чаршафи и покривки главно се използват перални с горно зареждане или по-отделно само пералня и сушилня.

В сайта ни има всичко за всеки и каквото и да притежавате като дом, офис, ресторант или хотел ние сме на Ваше разположение за най-добрият избор !

Brand Filter :
Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :
ПЕРАЛНЯ С ГОРНО ЗАРЕЖДАНЕ AEG LTX6G261E
ЗАЩИТА ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО ОБЛЕКЛО Независимо дали изпирате само една риза или голямо количество пране..
719 лв.
ПЕРАЛНА МАШИНА AEG L7FBE48S
ГРИЖА ЗА ОФИЦИАЛНИТЕ РИЗИ Поддържането на професионалния вид трябва да става лесно. Наш..
825 лв.
Пералня с предно зареждане AEG L7FEC48S
ГРИЖА ЗА ОФИЦИАЛНИТЕ РИЗИ Поддържането на професионалния вид трябва да става лесно. Наш..
947 лв.
Пералня със сушилня за вграждане AEG L61470WDBI
Идеални резултати от прането и сушенето дори при големи количества Тази пералня със сушилня за вг..
1 313 лв.