Безплатна доставка

14 дни право на връщане

Бърза доставка

Проверка на пратката

Плащаш при доставка

наложен платеж

Перални и Сушилни машини

Покажи :СписъкРешетка
Покажи :
Сортиране по :
ПЕРАЛНЯ С ГОРНО ЗАРЕЖДАНЕ AEG LTX6G261E
ЗАЩИТА ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО ОБЛЕКЛО Независимо дали изпирате само една риза или голямо количество пране..
679 лв.
Пералня с предно зареждане AEG L7FEC48S
ГРИЖА ЗА ОФИЦИАЛНИТЕ РИЗИ Поддържането на професионалния вид трябва да става лесно. Наш..
959 лв.

Избор на перална машина и комбинирана със сушилня

Всеки човек обича да облече любимата си дреха, перфектно чиста и ухаеща на приятен аромат.

След дългият ден на работа или сериозна тренировка в фитнес залата, нуждата от изпиране на дрехите е направо обсебваща.

За да решим този ежедневен проблем ни е необходима перална машина или комбинирана със сушилня.

Нека разгледаме подробно особеностите на пералните машини:

1.    Основни характеристики:

Ø Енергиен клас – стремете се продукта, който закупувате да бъде от клас А, защото това е показател за висока енергийна ефективност и минимални разходи при експлоатация.

Ø Капацитет на зареждане – този параметър определя колко дрехи може да изперем с едно зареждане, което се измерва в килограми. Пералните машини могат да имат капацитет от 5 до 9 кг. Капацитета може да бъде различен при перални и сушилни.

Ø Вид на електромотора – пералната машина може да бъде оборудвана с два вида електродвигатели:

·       Колекторен – той работи на променлив ток, но е доста шумен и е характерен за по-ниският клас перални.

·       Инверторен – главната му особеност е, че притежава устройство, което се нарича „инвертор“. Той инвертира  тока от постоянен в променлив и дава възможност за прецизно управление на електромотора. Като важни предимства са ниските вибрации, което от своя страна води до по-малко ниво на шум. Да не забравим факта, че има сериозен период на експлоатация, като някой производители дават до 10 години живот .

Като недостатък може да се определи високата цена.

 В сайта nai-izgodno.bg недостатъците се превръщат в предимства.

Ø Цинтрофуга - обърнете внимание на оборотите на центрофугата. Те имат голямо значение за това колко дълго ще съхне прането след изпиране. Колкото по-високи са оборотите, толкова по – изцедено ще бъде изпраното вече пране и по-лесно ще се изсуши. Най-добре е да изберете модел, при който оборотите могат да се регулират. Вече има и перални с обороти от 1000 до 2000.

Ø Програматотор- той може да бъде електронен или механичен. Вече не се произвеждат перални с чисто механични програматори, а само електронно-механични. Повечето от пералните имат от 3 до 5 основни програми, които са съобразени с тъканите използвани в ежедневието. Първо се избира тъкан, а след това температура, на която сте решили да я перете. По-скъпите перални са с програматори, които съдържат по-специални програми, от които може да избирате. Обикновено те съдържат различни комбинации от температура, тъкан, обороти на центрофугата и др. Сами трябва да прецените дали това е важно за Вас или искате сами да настройвате според собствената си преценка  тези параметри. Колкото по-ясно е командването на пералнята, толкова и експлоатацията ще Ви бъде по-лесна.

2.    Видове перални машини:

Перални машини с предно зарежданедостъпа до барана за зареждане на дрехите се намира в предната лицева част на пералнята. Този вид има стандартни размери: височина 85 см, ширина 60 см и дълбочина от 50 до 60 см. В нашият сайт може да срещнете тези данни в сантиметри.

Перални машини с горно зареждане при този вид дрехите се поставят в горната част на пералнята. Характерното за този модел е, че са по-тесни и високи около 90 см. спрямо тези с предно зареждане.

Сушилни машини те се използват основно след изпиране на дрехите с някой от двата вида с горно или предно зареждане. Могат да изсушат по-голям обем дрехи. Като недостатък може да се определи досадното прехвърляне на дрехи от пералнята към сушилната машина.

Перални машини със сушилниосновото предимство на този уред е компактните размери. При обединието на пералня със сушилня освен, че се спестява място е и по финансово изгодно. Едно е да закупите два отделни уреда, друго да е комбиниран, вторият е доста по-практичен.

Като всяко хубаво нещо и това си има недостатъци, като намаленият капацитет на изсушаване на дрехите, спрямо по-големият на стандартните сушилни.

Може да Ви се наложи да сортирате дрехите на по-малки партиди, защото сушенето на много дрехи, не е особено ефективно.

3.    Размери:

Може би сте се зачудили: Защо има перални с предно или горно зареждане, както и комбинирани?

Отговора на този въпрос се състои в размерите и мястото във Вашият дом.

Преди да пристъпите към покупка на перална машина е добре да прецените с какво пространство разполагате.

Примерно, ако мястото е ограничено и при поставяне на пералня с предно зареждане, няма възможност за нормално изваждане на дрехите, то модела с горно зареждане ще свърши идеална работа.

При положение, че над мястото на което искате да поставите уреда има кухненски плот или шкафове, горното зареждане отпада като вариант и стандартното предно ще пасне без проблем.

Относно комбинацията на пералня със сушилня експертите препоръчват да се закупят двата уреда отделно, поради по-високата ефикасност, но нещата в България стоят по-друг начин.

Голяма част от жилищата ни и по-конкретно апартаментите са малки на площ и всеки сантиметър е от значение и ако желаете да перете и сушите, то уреда 2 в 1 е за предпочитане.

4.    Допълнителни функциии технологии:

Ø Функция отложен старт – дава възможност да стартира уреда в удобно за Вас време. Повечето потребители я използват нощно време поради по-ниската цена на тока. За работа с тази функция през тъмната част на денонощието е важно и нивото на шум на уреда.

Ø TurboPerfect – съкращава времето за пране с приблизително 60 % като се избира бърз цикъл на изпиране.

Ø EcoPerfect – служи за намаляване на потреблението на енергия с около 50 % дори и при пълно натоварване, като е избран екологичен цикъл.

Ø Везна – това е технология, която измерва теглото на поставеното пране и типа на замърсяване. С нея се получава оптимално използване на водата в някой перални машини.

Ø Технология за дозиране на препарати – тя определя колко препарат е необходим според вида материя на прането и степента му на замърсяване.

 

Финален избор на перална машина:

Ето го и финала на тази статия целяща да просветли потребителя с един от най-важните домакински уреди, редом с готварската печка и хладилника.

Не можем да отречем, че в света на пералните машини има повече от достатъчен асортимент от модификации за всеки вкус.

Основните аспекти с които трябва да се съобразите са: Енергийният клас, защото оказва влияние на левчетата, които ще Ви вземе симпатичната касиерка в края на месеца.

Капацитета на зареждане е важен особено, ако имате малки деца, които на всяка секунда правят бели и целите им дрехи са пъстро оцветени  или отбор активни спортисти с подгизнали прашни и потни тениски.

Надяваме се домакините да не са припаднали след горното изречение !

Обороти на цинтрофугата – колкото са по-високи по-добре, защото ще изсушат ефикасно дрехите и ще намалят времето за сушене.

Вид на мотора – препоръчваме интерторният вариант, който е доста надежден и издържа повече години на работа. Възможно е пералната машина на вид да е за боклука, но двигателя да работи все едно го пускате за първи път. Еййй, да има нещо здраво....

В сайта nai-izgodno.bg има само здрави уреди на супер цена.

Вида на пералната машина – въз основа на нашият дългогодишен опит в продажбите, потребителите предпочитат класическите перални с предно зареждане.

За някой това е добра опция, но за други, които имат тесни кухни и всичко е метър на два място, няма как да сложат уред с предно зареждане, защото може да се получи боксов мач между вратата на пералната с тази на хладилника или шкафа. В този случай и Кубрат Пулев, няма да може да Ви помогне !

  Комбинираният вариант на пералня със сушилня е добър, както за малки домове, така и за големи, поради компактните размери. При положение, че нямате тераса или навес за сушене на изпраните дрехи е препоръчително да влезете в сайна ни в категория Перални със сушилни и да Ви изпратим една с безплатна доставка.

Ако имате къща за гости или хотелче и се налага ежедневно да перете чаршафи и покривки главно се използват перални с горно зареждане или по-отделно само пералня и сушилня.

В сайта ни има всичко за всеки и каквото и да притежавате като дом, офис, ресторант или хотел ние сме на Ваше разположение за най-добрият избор !